2024 Yılı Hac Ön Kayıt Ol

​2024 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik ön kayıtlar 13 Eylül’de başladı.

​2024 yılında hacca gitmek

​2024 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik ön kayıtlar 13 Eylül’de başladı.

umre-hac-kabe

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 hac kayıt takvimiyle birlikte hac ön kayıt tarihleri belli oldu. Buna göre; Hac ön kayıtları 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.

Önceki yıllardan kaydı bulunan ve sistemde aktif olan vatandaşların kayıtları; 13 Eylül 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenmiştir.

Güncel kayıt durumunuzu e-devletten kontrol edebilirsiniz.

Detaylı bilgiye, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 0850 260 13 13 numaralı iletişim merkez numarasını arayabilirsiniz

Hac ön kayıtlarının alınacağı 13 Eylül – 11 Ekim tarihleri arasında; kayıt durumunun kontrol edilmesi, ​kategori değişikliği, iletişim ve adres bilgileri, grup güncellemeleri, gruptan ayrılmalar, kura ili değişikliği ve çocuk adayların kaydı gibi tüm işlemler e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

2024 yılı hac ön kayıtları, geçtiğimiz yıll​​arda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.​ İlk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, öncelikle kayıt ücreti olan 450 TL’yi yatırdıktan sonra hac ön kaydını yapabilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Durumunuzu sorgulamak için tıklayınız

Ön kayıt Müracaatı, kayıt güncelleme için tıklayın