2022 Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamanın cezası bulunmaktadır.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamanın

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamanın cezası bulunmaktadır.

trafik cezaları 2022

Zorunlu trafik sigortasının amacı, karayolunda seyreden araçların karşı tarafa vereceği maddi ve bedensel zararları karşılamak olup; araç sahibinin kendisine veya aracına vereceği zararları karşılamaz.

Son dönemlerde fahiş zamlanan trafik sigortasını araç sahipleri yaptırmakta zorluk çekmektedir.

2022 yılında ödeyeceğiniz trafik sigortası yaptırmama cezası 196 TL olarak uygulanmaya başladı. Buna göre cezasını 15 gün içerisinde peşin ödeyen araç sahipleri % 25 indirimden faydalanarak 147 TL öder.

Ayrıca trafik sigortasını hiç yaptırmamış ya da zamanında yenilememiş bir araç, trafik ekiplerince belirlendiğinde, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men edilir.

Bunun yanında poliçenizi bittiği tarihte yeniletmediğinizde maddi yaptırımla karşılaşırsınız. Poliçe yaptırmanız gereken günün ertesi günü trafik sigortası yeniletmeniz durumunda %5 oranında ceza ödemeniz gerekecektir. Geciktirdiğiniz her 30 gün için ise ödeyeceğiniz tutar %5 oranında artar. Ödenecek olan trafik sigortası cezası gecikme zammı %50 oranı ile sınırlandırılmıştır.

Aracın noter satışı tamamlandıktan sonra, satan kişi sigortayı iptal ettirse dahi, aracın mevcut trafik sigortası poliçesi 15 gün boyunca kullanılabilir.

Trafik sigortasının belli bir yenilenme süresi yoktur. Poliçenizin süresi 1 yıldır. 1 yıl dolduğunda hemen yenileme yapmanız gerekir.