2022 YKS Sınavına Geç Kalanlar

Bir çok öğrenci 2022 YKS sınavına geç kaldığı için okullara alınmadı.

Bir çok öğrenci 2022

18 Haziran 2022’de Milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün saat 10.15’te başladı.

sınav

9 Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nde sınava 3 dakika geç kalan öğrenci kapıdan geri dönmek zorunda kaldı. Vatandaşların “al, al” tezahüratı da alınmasına yetmedi.

Bursa’da bir öğrenci kimliğini evde unuttuğu için eve geri gitmek zorunda kaldı ve geri döndüğünde sınava 40 saniye geç kaldı. YKS’ye giremedi.

İstanbul Bahçelievler Mehmet Akif Çok Programlı Lisesi’nde bir öğrenci, sınava 5 dakika geç kaldı. Bunun üzerine görevliler öğrenciyi içeriye alamayacaklarını bildirdi. Bir süre içeri girmek için görevlilerle tartışan öğrenci, kapı kapanınca dışarıda kaldı. Görevlilerin içeri girmesini fırsat bilen genç, demir kapının üzerinden atlayarak okula girdi.

Avcılar’daki Sabancı 50’nci Yıl Anadolu Lisesi’ndeki sınava kapılar kapandıktan sonra gelen ve içeri alınmayan bir aday “Üniversiteyi bitirmiştim, ikinci kez denemek istemiştim” derken, sınav salonuna kadar giden ancak üzerinde hiçbir kimlik bulunmayan bir kadın ile üzerinde TC kimlik numarası bulunmadığı için kabul edilmeyen eski ehliyetle gelen bir erkek aday salondan çıkarıldı.

Abdulkadir Uztürk Ortaokulu’nda saat 10.00’da kapıların kapatılmasından sonra gelen Emirhan Korkmaz, görevlilere içeri alınması için ısrar etti. Kapatılan demir kapının arasına ayağını koyarak sıkıştıran Korkmaz, “Sınava giremezsiniz” uyarısına rağmen açılan bahçe kapısından içeri girdikten kısa süre sonra çıkarıldı. Aynı okula gelen bir başka aday da “Saat 10.15’e daha çok var” demesine rağmen içeri alınmadı.

Antalya’da kulağındaki küpeleri çıkarmak için zaman harcayan ardından da yanlış salona geldiği ortaya çıkan genç, 2 dakika gecikmeyle sınava alınmadı.

Adana’da Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) geç kalıp, sınava alınmayınca yetkililerle tartışan Nardan Bedircan (20), “Neden geç kaldın?” sorusuna “İşim vardı” yanıtını verdi.

Kocaeli’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturum heyecanı yaşandı. Kandıra’dan İzmit’e sınava gelen Öykü Buse, 3 dakika geciktiği için salona alınmayınca gözyaşları içerisinde annesine sarıldı.

Daha bir çok öğrenci gene sınava geç kaldığı için okullara alınmadı.

Sınava geç kalmamak için Neler Yapmalıyız ?

Sınavdan bir kaç gün önce beslenmemize dikkat etmeliyiz.

Sınavdan önce düzenli uyumalıyız.

Sınav günü başka işlerle uğraşmamalıyız.

Sınav günü sabah güzel ve hafif kahvaltı etmeliyiz.

Sınav günü gerekirse 3 cihazdan alarm kurmalıyız.

Evden çıkmadan önce yanımıza alacağımız materyalleri ve özellikle kimliğimizi ve sınav giriş belgemizi kontrol etmeliyiz.

Sınav yerine sınav saatinden en az 1 saat önce gelmeliyiz.

Sınav yerine geldikten sonra sınav salonumuzu mutlaka kontrol etmeliyiz.