2021 YKS Başvuruları Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS 2021 başvurusu başladı mı ? YKS başvurusu nasıl yapılır? 2021 YKS başvuruları detayları nelerdir ?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS 2021 başvurusu başladı mı ? YKS başvurusu nasıl yapılır? 2021 YKS başvuruları detayları nelerdir ?

YKS başvuruları 4 Şubat itibariyle başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarından T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olanların, başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabileceklerdir.

YKS’nin ilk oturumu olan temel Yeterlilik Testi’nin 26 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 27 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Sınav başvuruları 4 Şubat’ta başladı ve 2 Mart’ta sona erecek.

Sınav Başvurusu :

“T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya ‘http://ais.osym.gov.tr’ üzerinden ‘e-Devlet ile kayıt ol’ seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek.

e-Devlet kayıtları için adaylar PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

Sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, adayın varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek.

Sadece TYT‘ye başvuru yapacaklar 90 TL ödeyecek.

TYT ve AYT’ye başvuru yapacaklar  180 TL ödeyecek.

TYT, AYT ve YDT’ye başvuru yapacaklar 270 TL ödeyecek.

Sınava başvururken mutlaka HES Kodunuzu edinmeniz gerekmektedir.