Arabada Detaylı Temizlik Nasıl Yapılmalıdır

Detaylı temizlik, araçların halı, koltuk, bagaj ya da tavanından ve daha pek çok farklı bölümlerinden oluşan temizlik işlemidir.

Detaylı temizlik, araçların halı,

Detaylı temizlik, araçların halı, koltuk, bagaj ya da tavanından ve daha pek çok farklı bölümlerinden oluşan temizlik işlemidir.

Peki detaylı temizliğe nasıl başlamayız. İlk önce arabanın her yerini kontrol edip nerelerin ne derecede temizliğe ihtiyacı olduğunu kontrol etmeliyiz.

Paspasları çıkarıp elektrik süpürgesi ile komple kaba tozları koltuklar ve bagaj dahil süpürüp temizlemeliyiz.

Tavan döşemesini sıcak buhar püskürterek yumuşatıp, mikrofiber bez ile silerek temizlemeliyiz. Tavanda kesinlikle fırçalama ve vakumlama yapmamalıyız. Tavanda fırça ve vakum sarkma ve bozulmalara neden olabilir.

Tavandan sonra önce sol ön koltuk olmak üzere sonrasında arka koltuklara son olarak sağ ön koltuğa geçiyoruz. Koltuklar insan sağlığına zararsız leke çıkarıcı deterjanla ilaçlanmalıdır. Sonrasında koltukların her birini fırça ile fırçalamalıyız. Elektrik süpürgesi ile çektirmek en önemli kısımlardan biri. Çünkü güçlü vakum ile çekilmeyen kirler yine aynı yerinde kalacağından diğer tüm işlemlerin bir faydası olmayacak. O yüzden koltuklar süpürgeyle vakum ile çekilmelidir.

Ardından aracın kapı içlerini (kapı iç döşemesi ve plastik aksamlar) temizlemeye başlıyoruz. Koltuklarda olduğu gibi önce fırçalama, elektrik süpürgesiyle çektirme ve plastik aksamların temizlenmesini yapmalıyız. Kapı içleri temizlendikten sonra aracın tabanına daha güçlü deterjan karışımı püskürtüp daha sert fırça ile fırçalayıp kirlerin çıkarılmasını sağladıktan sonra elektrik süpürgesiyle çekmeliyiz.

Tavan, taban, koltuklar, kapı içleri ve bagaj mikroplarını mikrofiber bezle silmeliyiz

İç Temizlik de bittikten sonra sıra dış yıkamaya geliyor. Aracınızın dışını düşük basınçlı su ile yıkamalıyız. Aracınıza zarar vermemek için yüksek basınç uygulamayınız. Suyla ilk önce tozunu almalıyız sonra kaliteli ilaçla köpükleyip süngerli bezle köpüğü yaymalıyız.Çizilmelere karşı fırça kullanmamalıyız. Sonra da hafif basınçlı suyla durulamalıyız.

Tüm işler bittiğine göre İçindeki tüm plastik aksamları (göğüslük, kapı içleri, kapı fitilleri) profesyonel plastik parlatıcı ve koruyucu madde ile parlatmalıyız.Bu zararsız maddeler toz tutmasını engellemektedir.

Unutmadan lastikleri de parlatıp temizleme işlemlerinin tümünü bitirmeliyiz. Kolay gelsin. 🙂