2024 Yerel Seçimler Sandık Görevlisi Başvurusu

Sandık görevlisi nasıl olunur, yetkileri nelerdir, 2024 yerel seçimlerde nasıl sandık görevlisi başvurusu yapılır ?

Sandık görevlisi nasıl olunur,

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde sandık görevlisi olmak isteyen vatandaşlar, başvuru şeklini ve koşulları merak ediyor. Peki sandık görevlisi nasıl olunur, yetkileri nelerdir, ne yapması gerekir?

Yerel seçimler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak ve bu seçimlerde çok sayıda kamu görevlisi ve partili üye görev yapacak. Seçim sonucunda belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.

Seçim sandık kurullarının oluşum çalışmalarına 29 Ocak 2024 tarihinde başlanacaktır. 3 Şubat 2024 tarihinde sandık kurullarının oluşumu tamamlanacak ve bu oluşumda görev alanlara bildirim yapılacaktır.

Sandık görevlisi olabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Geçen sene siyasi parti üye sandık görevli ücreti 396 TL idi. Bu yıl 2024 yılı memur maaş katsayısına göre ücret artırılacaktır.

Seçimde görev yapan iki çeşit sandık görevlisi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi sandık kurulu görevlisidir. Bu görevli kamu çalışanları arasından YSK tarafından belirlenir. Diğeri ise siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileridir.

Başvurmak için TIKLA

Not : Başvurular 29 Ocak 2024 pazartesi tarihinde başlayacaktır.

Yüksek Seçim Kurulunun 2023/1531 sayılı kararı ile kabul edilen, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde uygulanacak Seçim Takvimi