2023 İncesu Üzüm Festivali

28’incisi düzenlenecek olan İncesu Geleneksel Kültür Turizm ve Üzüm Festivali bu sene 8 Eylül’de gerçekleşecek.

28’incisi düzenlenecek olan İncesu

28’incisi düzenlenecek olan İncesu Geleneksel Kültür Turizm ve Üzüm Festivali bu sene 8 Eylül’de gerçekleşecek.

2023 İncesu Üzüm Festivali

1991 yılından beri her yıl Eylül ayının ilk cumartesi günü düzenlenen İncesu Üzüm Festivali ilçede üretilen lezzetli ve kaliteli üzümlerin tanıtımı ve üreticilerin teşviki bakımından ilçe ekonomisine katkı sağlamak ve ilçedeki sosyal hareketliliği artırmak bakımından önem taşımaktadır.

 Yıllık 500 ton üzüm üretiminin yapıldığı İncesu’da 27 çeşit üzüm üretimi yapılıyor. İncesu’nun çevresinin dağ olması ve iklimi bakımından üzümleri tatlı ve lezzetli olmaktadır. Geçmiş yıllardaki gibi değerli siyah ve gül üzümlerini üreten çok kimse yok. Bölgede en çok şam ve karaevrek üzümleri üretiliyor. İncesu üzümünün tarihçesinin 200 yıl öncesine dayandığı, İncesu’da uzun yıllar yaşayan Rumların kayalık ve kumluk alanlara şarap yapmak için üzüm diktikleri bilinmektedir.

Büyükkılıç, tüm Kayserililerle festivalde buluşacaklarını, belirterek, “8 Eylül Cuma günü saat 16.00’da İncesu’muzda kültürel etkinlikleriyle birlikte festivalimizde buluşacağız. Emek verip, bu güzel üzümleri yetiştiren esnaflarımızın, çiftçilerimizin yanında yer alacağız, onların sevincini paylaşacağız, üretenin hizmetkârıyız” diye konuştu.