1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Bu Yöntemle Sigarayı Mutlaka Bırakın

Bu Yöntemle Sigarayı Mutlaka Bırakın

sigara
sigara
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigara içmek sağlığınıza ciddi zararlar vermektedir.

Tütün dumanı, kansere yol açtığı bilinen 70’ten fazla madde içerir. Bu yüzden sigarayı bırakmalısınız.

Sigarayı bırakmaya öncelikle kesin karar vermelisiniz. Hem sağlığınız için hem maddi durum için sigarayı bırakmanız şart.

Günde bir paket sigara içiyorsanız 1 yılda ortalama 27.000 – 30.000 TL’yi çöpe atıyorsunuz. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır.

Eğer günde 1 ila 2 paket sigara içiyorsanız resmen intihar ediyorsunuz. Sigara içenler mutlaka ilerleyen zamanlarda çok ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmaktadır. Kalp Krizi, Nefes Darlığı, KOAH gibi hastalıklar ölümle sonuçlanabilmektedir. Ayrıca diş sağlığınız için de sigara içmemelisiniz.

Sigarayı bırakmanın bir çok yöntemi bulunmaktadır.

Biorezonans terapi

Tedaviye başlamadan önce hastanın beraberinde son 1 sigara getirip içilmesi istenir. Biorezonans terapi, özel bir cihaz kullanarak yapılan bir tedavi şeklidir. Bu terapi bağımlılık yapan maddenin çevresine yaydığı frekansların vücuttan silinmesi işlemidir. Terapi almak isteyen sigara bağımlısının son içtiği sigaradan alınan frekanslar, cihazda elektronik olarak ters çevrilerek elektromanyetik dalgalar şeklinde vücuda verilir. Bu şekilde vücuttaki bağımlılığı yaratan maddenin frekanslarının silinmesi sağlanır.

Alo 171 Sigara Bırakma Hattı

Alo 171’i arayınca ön bilgi verip sizi yönlendirirler. ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayan 130 bin kişinin sigarayı bıraktığı açıklandı.

Şehir Hastanelerine sigara bırakmak için randevu alıp tedaviye başlayabilirsiniz.

Sigarayı bırakma sürecinde bazı fiziksel ve psikolojik sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İlk günlerde baş ağrısı, ağızda kuruluk veya metalik bir tat hissedilebilir. Tütünden arınma dönemindeki ek belirtiler ise kaygı, huzursuzluk, sinirlilik, kalp atımında azalma, odaklanma güçlüğü, iştah artışına bağlı kilo alımı, terleme, stres ve tütün aşermesi sayılabilir.

Aşama 1: Sigaranın bırakılacağı tam tarihi belirlenmelidir.
Aşama 2: Farkındalık düzeyini arttırmak, kişinin çevresindekileri bilgilendirmesi, ortamın yeniden düzenlenmesi ve alışkanlıkları değiştirilmesi (örneğin çay ve kahve ile birlikte içmemek) bırakmaya yardımcı olacaktır.
Aşama 3: Sigara bıraktıktan sonraki dönem için yeni bir rutin oluşturulmalıdır.
Aşama 4: Yardım istemekten çekinmemek gerekir. Bu amaçla Yeşilay Danışma Merkezi, Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurulabilir.

Tütün kullanım isteği, partiler veya barlar gibi sık sigara içilen yerlerde ya da stresli hissettiğiniz anlarda veya kahve yudumlarken daha güçlü olabilir. Tetikleyici durumlarınızı belirleyin ve bunlardan tamamen kaçınmak için bir planınız olsun.

Tütün arzusu ile savaşmak için ağzınızı bir şeylerle meşgul edebilirsiniz. Şekersiz sakız veya sert şekerleme çiğneyin veya çiğ havuç, kereviz, fındık ya da çekirdek çitleyin.

Kendinize sigarayı bırakmanın faydalarını hatırlatın….

0
joy
Joy
0
cong_
Cong.
0
loved
Loved
0
surprised
Surprised
0
unliked
Unliked
0
mad
Mad
Bu Yöntemle Sigarayı Mutlaka Bırakın
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

GarajKayseri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!