Kayseri’de Depremde Riskli Mahalleler

Kayseri son zamanlarda meydana gelen depremlerle sarsıldı. Kayseri'de Depremde Riskli Mahalleler Nereler ?

Kayseri son zamanlarda meydana gelen depremlerle sarsıldı. Kayseri’de Depremde Riskli Mahalleler Nereler ?

Kayseri’de 2023 yılı içerisinde Hacılar ve İncesu merkezli 4.0 MW üzeri 5 büyük deprem meydana geldi. Kayseri’de meydana gelen büyük depremler aşağıdaki gibidir.

28-02-2023 19:59:09 : 4.0 şiddetinde deprem.

07-03-2023 14:53:38 : 4.3 şiddetinde deprem.

28-02-2023 18:16:38 : 4.4 şiddetinde deprem.

07-03-2023 14:48:03 : 4.4 şiddetinde deprem.

07-03-2023 14:47:27 : 4.7 şiddetinde deprem.

Kayseri Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden etkilendi. Kayseri’de bulunan Ecemiş fayı bu depremler nedeniyle stres transferi yaşayıp deprem üretti. Naci Görür ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in açıklamalarına göre Kayseri’de ki Ecemiş fayında 5.5 şiddetinden daha büyük deprem beklenmiyor.

Kayseri halkı tedirgin bir çok vatandaş evlerine giremiyor geceyi dışarda geçiriyor.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Kayseri’nin deprem bölgesi olması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Kayseri’de hasarlı bina tespit çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerden etkilenen Kayseri’de, valilik tarafından yapılan açıklamada ağır hasarlı bina sayısının 660 olduğu belirtildi.

MTA Yer Bilimleri Haritasına göre Kayseri’de riskli mahalleler Nelerdir.

Kayseri yönünden gelen Karasu çayının Boğazköprü civarında doksan derece kırılarak Kızılırmak yönüne akması Boğazdaki bu fayın varlığına işaret etmektedir. Gesi, Talas ve Erkilet civarında ise bu doğrultu atımlı fayların yer yer normal atımlı bileşenlerine de rastlanılmaktadır.

Kayseri’deki Ecemiş Fayı İncesu Saraycık ilçesinden geçmektedir ve burada çok sık deprem meydana gelmektedir. OSB ve Belsin bölgesi bu fay hattına yakın olduğu için olası depremde oldukça etkilenmektedir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Yeşilhisar ilçe merkezleri ile yine Kayseri’ye bağlı eski köy/belde niteliğine sahip 18 mahallesi doğrudan fay zonu üstüne oturmaktadır.

Ecemiş fayı, Sarız fayı gibi diri faylar, Kayserimizi etkileyen en önemli faylardır.

Kayseri’nin fay hatlarının geçtiği mahalleler aşağıdaki gibidir. Fay yakınında bulunan mahaller de olası depremden şiddetli olarak etkilenmektedir.

kayseri_page-diri fay
Exit mobile version