Hasar Tespiti Nasıl Yapılır ?

Meydana gelen deprem, sel, yangın gibi afetler binanıza, evinize hasar verebilir. Bu durumda Hasar tespiti yapmanız gerekmektedir.

Meydana gelen deprem, sel,

Meydana gelen deprem, sel, yangın gibi afetler binanıza, evinize hasar verebilir. Bu durumda hasar tespiti yapmanız gerekmektedir.

Hasar tespiti sonrası değerlendirme hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı ve yıkık olarak sınıflandırılır. Hasar tespiti, afet sonrası acil yardım yardım, kira yardımı, hak sahipliği ve yer seçimine esas teşkil eden hazırlık mahiyetinde işlemdir.

Hasar tespiti binanın meydana gelecek herhangi bir afetin yada artçı deprem karşısındaki dayanıklılık veya sağlamlık değerlendirmesi değildir.

Hasar tespitini kendiniz yapmamalısınız. Uzman mimar ve mühendislerden oluşan teknik ekipler tarafından yapılması gerekmektedir. Hasar tespiti Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılır.

Bina incelemesinde herhangi bir ücret talep edilmiyor. Vatandaşlar, yaşadıkları ilçe, mahalle, sokak, cadde gibi bilgileri doldurarak inceleme başvurusunda bulunabiliyor. Başvuru için ilgili belediyelere müracaat edebilir ve bilgi için 153’ü arayabilirsiniz.

Uzman ekibin yaptığı araştırma sonuçlarına göre rapor hazırlanıyor ve belediyeye sunuluyor. Eğer bina depreme dayanıklı çıkarsa herhangi bir işlem yapılmıyor.

Bina hasar tespiti sonucunuzu E-Devletten Hasar Tespit Sorgulama ve İtiraz İşlemleri menüsünden öğrenebilirsiniz. İster ikamet adresinizdeki binayı, isterseniz “Adres ile Sorgula” butonunu kullanarak seçeceğiniz adrese göre de hasar sorgulaması yapabilirsiniz.

Sorgulamak için TIKLA